Groen licht voor Haagse aardwarmtebron

De Omgevingsvergunning voor het bouwen en gebruiken van de installatie die  het mogelijk maakt de warmte vanuit het zoutwatercircuit uit de bron via  een warmtewisselaar om te zetten naar het zoetwatercircuit van het warmtenetwerk is op 6 november verleend. De installatie wordt geplaatst in de bruine Aardwarmtecentrale aan de Leyweg.

Thans is voorzien dat vanaf januari 2020 wordt gewerkt op de locatie waar de twee putten zijn aangelegd en ook in de Aardwarmtecentrale zelf.
De werkzaamheden op de puttenlocatie betreffen het aansluiten van de putten op de reeds aanwezige ondergrondse leidingen naar de Aardwarmtecentrale en het plaatsen van twee ondergrondse kelders waarin de pompen worden geplaatst die nodig zijn om het warme water naar boven te halen en na afkoeling weer terug te pompen.

In de Aardwarmtecentrale worden de installaties gebouwd die het mogelijk moeten maken dat de energie afkomstig uit het opgepompte warme water wordt overgebracht naar het warmtenet waarmee de aangesloten huizen duurzaam verwarmd gaan worden.