Status update projectwerkzaamheden Haagse Aardwarmte Leyweg

30 oktober 2017

Afgelopen juni hebben we de putten bij de aardwarmtecentrale aan de Leyweg opengemaakt en van binnen geïnspecteerd. Dit was best een spannend moment omdat de putten 5 jaar stil hebben gestaan. En we zijn tevreden met het resultaat: de putten zijn in goede staat. Wel is één van de putten onderin enigszins verstopt, maar dat wordt de komende maanden opgelost. In een filmpje kunt u beelden zien van de binnenkant van de put op verschillende dieptes !

De afgelopen maanden zijn verdere plannen voor het operationeel maken van de aardwarmtebron uitgewerkt. Momenteel wordt hard gewerkt om alle noodzakelijke vergunningen te verkrijgen. Dit gebeurt allemaal door Hydreco Geomec, een bedrijf met veel ervaring met het ontwikkelen en beheren van geothermieprojecten.

Wij gaan vanaf januari met speciale apparatuur de putten schoonmaken en testen. Hiervoor wordt eind 2017 het bouwterrein ingericht en een vloeistofdichte bestrating aangelegd. Ook wordt op een deel van het naastliggende parkeerterrein één grote silo of een aantal kleinere silo’s gebouwd voor tijdelijke opslag van water dat bij het schoonmaken en testen van de putten omhoogkomt. Dit water wordt later afgevoerd naar zee. Hiervoor is een vergunning verkregen. Wij houden u via deze website op de hoogte van de werkzaamheden.

De verwachting is dat eind 2018 de aardwarmtecentrale warmte aan huizen kan gaan leveren in Den Haag Zuidwest.