Bezoek aan Haagse Aardwarmte Leyweg

In het kader van de Haagse Week van de Duurzaamheid waren belangstellenden op zaterdag 7 oktober welkom om een kijkje te nemen bij de aardwarmtebron aan de Leyweg.  We kijken terug op een leuke dag. We hebben mensen uit de omgeving mogen verwelkomen en rondleiden in de centrale en bij de geothermie putten. Volgens wethouder Joris Wijsmuller die 7 oktober aanwezig was, biedt de Haagse bodem ‘unieke kansen’ om over te stappen naar aardwarmte: “Dat  ligt bij ons dichter aan het oppervlakte dan elders. Deze potentie moeten we benutten.”

De gemeente wil de komende vijf jaar nog drie nieuwe plekken aanwijzen voor aardwarmtecentrales, vergelijkbaar met de locatie aan de Leyweg. De komende maanden worden potentiële locaties in kaart gebracht.

We waarderen uw positieve belangstelling zeer! Voor foto’s van deze dag klik hier:

En op 24 oktober hebben we een delegatie van de Gemeente Den Haag en Eneco mogen ontvangen op de locatie. Het doel van het bezoek was om een beter beeld te krijgen van de  werkzaamheden en planning die de komende tijd in- en rondom de putten zullen plaatsvinden. Jan Willem Rösingh van HAL BV heeft de geplande werkzaamheden toegelicht. Ook van dit bezoek zijn foto’s beschikbaar: