Activiteit in het kader van de week van de duurzaamheid

Uitnodiging namens de Gemeente Den Haag

Den Haag wil in 2040 klimaatneutraal zijn. Daarvoor is een echte omslag in energiegebruik nodig. Heel Nederland moet op termijn vaarwel zeggen tegen aardgas om gebouwen te verwarmen, te koken en voor warm water. In Den Haag wordt al hard gewerkt aan de overstap op andere vormen van warmtevoorziening. Onder andere bij de aardwarmtecentrale bij u in de buurt aan de Leyweg. Sinds enkele maanden werkt de Haagse Aardwarmte Leyweg BV (HAL)  daar aan de herstart van de bron. Op zaterdagmorgen 7 oktober praten we u graag bij over de stand van zaken en de vervolgstappen. We nodigen u van harte uit voor een informele bijeenkomst op het terrein van de warmtebron.

  • Wat: Informatiebijeenkomst stand van zaken aardwarmtebron Leyweg
  • Waar: Leyweg, Den Haag                                                           
  • Wanneer: Zaterdag 7 oktober 2017
  • Hoe laat: Van 9.30 tot en met 11.30, om 10.00 uur toelichting wethouder Joris Wijsmuller

Vanaf 10.00 uur is wethouder Joris Wijmuller aanwezig om een toelichting te geven op de ambities en plannen van Den Haag. Jan Willem Rösingh van de HAL vertelt over de vervolgstappen die nodig zijn om de aardwarmtebron  in gebruik te nemen.  Ook krijgt u meer informatie over de werking van de aardwarmtebron en kunt u een kijkje nemen bij de bron.

De informatiebijeenkomst vindt plaats tijdens de Week van de Duurzaamheid. Tijdens deze week van 3 tot en met 10 oktober staat centraal wat er nu al gebeurt in de stad. Maar ook wordt aandacht gevraagd voor de toekomst, want extra maatregelen en nieuwe initiatieven zijn nodig om de ambities waar te maken. Zo zorgen we er voor dat Den Haag een aantrekkelijke, groene en gezonde stad is én blijft om te wonen, werken en recreëren

We zien u graag op 7 oktober bij de aardwarmtebron op de Leyweg!

Met vriendelijke groeten ,

Gemeente Den Haag

namens Martijn Kosterman
Programmamanager Duurzaamheid